Over Ons

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website!

Mijn naam is Monique en samen met mijn man, Robert, hebben wij Azienda Cerqueto opgezet in 2001 in het dorpje San Ginesio in Le Marche. Ons verhaal, is een beetje anders dan het veel gehoorde ‘het roer om’. Robert en ik hebben, tijdens en na onze studie Tropische Cultuur Techniek, in het buitenland gewerkt als ingenieurs voor ontwikkelingsprojecten. Robert als projectmanager en ik als gender deskundige. Als student ging Robert naar Sri Lanka en Pakistan voor zijn stage en afstudeerscriptie, terwijl ik in India, Argentinië en Egypte terecht kwam. Als gezin woonden en werkte we in een oase in Egypte, daarna in de Afrikaanse bush in Tanzania, om vervolgens naar Zimbabwe te gaan.

Toen onze kinderen wat ouder werden, en naar school moesten, zijn we op zoek gegaan naar een plek om ons te vestigen. Dit was niet zo gemakkelijk, want we leefde op de meest waanzinnige plekken waar we heel fijn werk deden. Voor onze kinderen wilde we nog steeds de ruimte, de natuur, de vrijheid waarin ze zouden kunnen opgroeien. Wijzelf wilde graag naast werk dat ons voldoende nieuwe uitdagingen zou bieden, een plek waar je veel buiten kunt zijn in de natuur, lekker eten, samen zijn met ons gezin en vrienden en niet een jachtig bestaan. We hebben dit alles gevonden in Le Marche; en na meer dan 20 jaar, wonen en werken we hier nog steeds met enorm veel plezier!

Over Azienda Cerqueto

Toen we besloten hadden om ons ergens, voor langere tijd, te vestigen voor de kinderen, kwam de moeilijke vraag: waar? Robert zou het liefste naar Ierland gaan, ik liever naar Portugal. Maar uiteindelijk werd het Italië. We zijn tijdens ons verlof eerst twee keer op huizenjacht in Umbrië gegaan. Op een van de laatste dagen hadden we bijna besloten een al lopende agriturismo te kopen, toen de makelaar het ons afraadde. Te veel andere buitenlanders, zei hij.

Terug in Zimbabwe zijn we toen weer op internet gaan zoeken en omdat velen in Umbria ons Le Marche afraadde, was de interesse gewekt. Ideaal gelegen tussen bergen en zee, leek ons het wel een uitdaging. Er was nog niet veel in de verkoop, maar na lang zoeken hadden we een lijstje van vijf panden, die we dachten dat aan onze voorwaarden voldeden. 

Robert is toen naar Italië gevlogen en is de panden gaan bekijken met iedere avond terugkoppeling naar het thuisfront in Zimbabwe. We hebben toen direct de knoop doorgehakt want een pand (ruïne) voldeed aan de voorwaarden qua prijs en grootte en had de dag van bezichtiging een uitzicht wat Robert aan de Black valley in Ierland deed denken. Bij de makelaar is direct over de prijs onderhandeld met de eigenaresse, en het voorlopig koopcontract werd getekend. Enorm spannend maar ook fijn om aan een nieuw avontuur te kunnen beginnen met de kinderen.

In juli 2001 is toen de koop gesloten bij de notaris en zijn we vervolgens naar Le Marche verhuisd. We hebben direct Le Marche Explorer opgezet, om zo een inkomen te creëren, naast het inkomen van Robert als consultant. We zijn direct zelf aan de slag gegaan met het slopen van veel muren, dak en verdiepingsvloeren. Alles steen voor steen, dakpan voor dakpan, een enorme klus. Ondertussen werden alle plannen gemaakt en vergunningen aangevraagd en zijn we in februari 2002 samen met de aannemer verdergegaan met de herbouw. In 2003 hebben we het zwembad aangelegd en in 2004 konden we de eerste gasten ontvangen. Gelukkig konden we van mijn ouders, geld lenen, want op een ruïne kon geen hypotheek worden afgesloten. 

We hebben keihard gewerkt en al zijn er veel moeilijke periodes geweest, we hebben er geen moment spijt van gehad. En nu, na meer dan 20 jaar, wonen we er nog steeds en zijn jullie van harte welkom!