le marche

ontdek deze magische regio met ons

Een van de mooiste stranden in Le Marche: Spiaggia di San Michele

Spiaggia di San Michele

Spiaggia di San Michele is een van de mooiste stranden in Le Marche. Dit prachtige lange strand, ingeklemd tussen kristalhelder water en witte kliffen bedekt met mediterrane macchia (struiken), is een favoriet bij surfers wanneer de maestrale wind binnenkomt.

Strand Le Marche

Ontdek Spiaggia di San Michele

Spiaggia di San Michele ligt ten noorden van Sirolo. Je zult in Sirolo je auto moeten parkeren op een van de vele parkeerplaatsen (deze bijvoorbeeld). Vandaar heb je de keuze om of te voet gaan of de navetta (pendelbusje) nemen. Als je te voet gaat wandel je vanaf de parkeerplaats naar de Via Giulietti waar je het park Parco della Repubblica in gaat. Vanuit daar moet je de bewegwijzering nummer 304 volgt.

De ingang van Parco della Repubblica.
De bewegwijzering die je moet volgen.

Het is een redelijk steile afdaling die voornamelijk door een pijnbomen bos gaat met hier en daar een mooi uitzicht op de Adriatische zee. Het is echt de moeite waard! Wil je niet te voet erheen maar met het busje, kijk dan op de website van de Riviera del Conero waar de bus tijden worden vermeld. We vonden het geheel een beetje verwarrend, dus we hebben altijd de neiging om gewoon te lopen.

Tip: Het pad naar het strand kan erg steil en rotsachtig zijn, dus draag gesloten schoenen om je voeten te beschermen. We raden af om blootsvoets te lopen of sandalen te dragen.

mooiste stranden
De uitzicht op de Adriatische zee tijdens de afdaling.

Uiteindelijk kom je uit op het strand waar verschillende lido’s barretjes zijn. Zelf huren wij ligbedden bij Da Silvio of Da Roberto. Bij de barretjes kan je tegen lunchtijd vers gemaakte broodjes, salades, sushi, poké bowls en veel meer bestellen samen met een heerlijk koud biertje of glaasje wijn.

mooiste strand le marche
Het barretjes da Silvio.

Voor de lunch trakteren wij onszelf altijd op een heerlijke vislunch bij Da Silvio. Het restaurant bevindt zich net boven het strand in een mooie houten structuur omringd door pijnbomen. We houden van het uitzicht op de zee. Het is altijd een feest om daar te eten. Als je van plan bent om daarheen te gaan in juli of augustus, reserveer dan vooraf!

Het restaurant da silvio

Zin om ook actief bezig te zijn? Je kunt op het strand ook een sup of kajak huren (zie hier).

Tip: Een kleine waarschuwing voor de stranden aan de Conero: aangezien deze stranden aan de voet van een berg liggen, is het dragen van waterschoenen aan te raden. Zo bezeer je je niet aan de rotsen en stenen die her en der opduiken. De stranden hier liggen overigens vanaf een uurtje of vier ‘s middags in de schaduw, als de zon achter de Monte Conero verdwijnt.

Heel veel informatie over de stranden in dit gebied vind je op de speciale website van de Riviera del Conero.

sirolo

Ontdek het charmante Sirolo

Het is ook leuk om na terugkomst van het strand even Sirolo in te lopen voor een aperativo op het plein met uitzicht over de Adriatische zee.

spiaggia di san michele

Sirolo is een mooi dorpje en ligt hoog op een berg. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee hebt. Dit middeleeuwse dorp met zijn smalle straatjes en geplaveide binnenplaatsen is prachtig. De Piazza Vitorio Veneto geeft je hét vakantiegevoel, met de gezellige barretjes en restaurants en prachtig uitzicht op zee. Deze Piazza ligt tegenover de Chiesa San Nicòlo e del Rosario. Het is herkenbaar aan haar witte toren en het Teatro Comunale.

Tip: Sirolo kent veel visrestaurants, waarvan Trattoria Osteria Sara één van de favorieten is. De Italianen zelf bezoeken Sirolo in het weekend of tijdens hun vakantie vanwege haar prachtige huizen, straten en uitzichten op de Adriatische zee. In augustus is het dan ook gezellig druk in deze alom bekende badplaats. Voor een heerlijke gelato probeer je Manente Gelateria Sirolo!

deel

gerelateerde artikelen

Ciao, ik ben Monique!

Ik woon al meer dan 20 jaar in Le Marche samen met mijn man en kinderen. Er zijn zo veel leuke dingen te doen in Le Marche!

In onze blogs gaan we jullie meer informatie geven over leuke restaurants, markten, actief zijn en nog veel meer van alles wat Le Marche te bieden heeft!

Kom genieten van een heerlijke vakantie in Le Marche bij Azienda Cerqueto!

Of was je op zoek naar een privé villa of een gezellige B&B? Neem dan een kijkje naar de vakantie accommodaties van Le Marche Explorer!