le marche

ontdek deze magische regio met ons

A Night at the Opera: het Macerata Opera Festival 2023 in de Sferisterio

opera macerata sferisterio

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens jouw vakantie in Le Marche, zet het bezoeken van het Macerata Opera Festival in de Sferisterio zeker op je ‘bucketlist’! De Sferisterio is een van de meest indrukwekkende openluchttheaters van Italië.

De Sferisterio is een monumentale neoklassieke arena gebouwd in de 19e eeuw in Macerata. Het was oorspronkelijk ontworpen voor populaire spellen en sporten, zoals pallone col bracciale (een soort handbal), maar het werd al snel een locatie voor muziek- en theatervoorstellingen, dankzij de uitstekende akoestiek en de architectonische kenmerken.

Het Macerata Opera Festival begon in 1967 en biedt sindsdien elke zomer een rijk en gevarieerd programma van opera’s, concerten, dans en andere evenementen, dat duizenden toeschouwers van over de hele wereld trekt. Het festival staat bekend om zijn innovatieve en originele producties, die vaak traditie en moderniteit combineren, en om zijn hoogwaardige artistieke cast, met enkele van de beroemdste zangers, dirigenten en regisseurs in de operascene.

Het Macerata Opera Festival 2023 vindt plaats van 20 juli tot 19 augustus, met vijf weekenden opera, literatuur, film en muziek. Het thema van het festival is verleiding en haar vele facetten, zoals verkend door drie meesterwerken van het operarepertoire: Carmen van Georges Bizet, Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti en La Traviata van Giuseppe Verdi.

Een bezoek aan het Macerata Opera Festival in het Sferisterio is niet alleen een gelegenheid om te genieten van enkele van de beste operavoorstellingen in Italië, maar ook om een charmante stad te ontdekken die rijk is aan geschiedenis, kunst en cultuur.

Macerata is gelegen op een heuveltop met uitzicht op de vallei van de rivier de Chienti, omgeven door glooiende heuvels en middeleeuwse dorpjes. Het heeft een prachtig historisch centrum met elegante paleizen, kerken en musea, zoals het Palazzo Buonaccorsi met zijn kunstgalerij of het Museo della Carrozza met zijn verzameling koetsen. Tegenwoordig is Macerata een levendige studentenstad, waar één van de oudste universiteiten van Italië gevestigd is. De universiteit stamt uit 1290.

Wij zijn zelf dit jaar naar Carmen geweest en hebben er echt van genoten! We hebben enkele tips als je gaat:

  • Dress to impress! Dit is een mooie gelegenheid om je mooiste jurk of pak aan te trekken, want Italianen staan bekend om hun onberispelijke stijl.
  • Een aperitivo vlak voor het begin van de opera is een must. We raden aan om naar een van de vele bars en restaurants op Piazza Giuseppe Mazzini te gaan. We gingen naar Zerodiciannove, een wijnbar die verschillende heerlijke hapjes aanbiedt (vooraf reserveren want het kan er druk zijn!).
  • Parkeer jouw auto op een van de vele parkeergarages (in de buurt vind je Parcheggio Sferisterio en Parcheggio Direzionale).
  • Lees van tevoren over de opera die je gaat bekijken, omdat dit het gemakkelijker maakt om te volgen wat er op het podium gebeurt.
  • Neem een trui mee, want het kan ’s avonds af en toe wat fris worden.
  • Na de opera trakteer jezelf op een ijsje! Veel bars en gelaterie zullen waarschijnlijk nog open zijn.

Als je geïnteresseerd bent om naar het Macerata Opera Festival in de Sferisterio te gaan, kan je tickets online kopen op https://www.sferisterio.it/en of telefonisch op +39 0733 230735. Meer informatie over het festival, het programma, de artiesten en de diensten vind je ook op de website. Mis deze kans niet om een prachtige en onvergetelijke zomer vol opera, muziek en cultuur te beleven in de Sferisterio!

deel

gerelateerde artikelen

Ciao, ik ben Monique!

Ik woon al meer dan 20 jaar in Le Marche samen met mijn man en kinderen. Er zijn zo veel leuke dingen te doen in Le Marche!

In onze blogs gaan we jullie meer informatie geven over leuke restaurants, markten, actief zijn en nog veel meer van alles wat Le Marche te bieden heeft!

Kom genieten van een heerlijke vakantie in Le Marche bij Azienda Cerqueto!

Of was je op zoek naar een privé villa of een gezellige B&B? Neem dan een kijkje naar de vakantie accommodaties van Le Marche Explorer!